A Hiker’s Paradise

Jiufen (also know as ‘The town of spirited away’) @Taiwan, 2018

Vart har tiden tagit vägen egentligen? Mitt år här i Taiwan är snudd på över och känslan över att man snart måste lämna den här magiska lilla ön närmar sig allt mer. Alla ställen jag velat åka till som väldigt snart återigen kommer att vara utom räckhåll…

Snacka om blandade känslor av att snart åka härifrån. Taiwan är ett land jag inte visste nämnvärt mycket om innan jag åkte hit för snart ett år sedan, men som har vuxit på mig något oerhört under det gångna året.

One of Jiufen’s many restaurants (wait ’til you see the view!) @Taiwan, 2018

Den näst sista helgen här borta valde jag att  spendera genom att åka på ett kärt återbesök till Jiufen, strax öster om Taipei. Jag var där en regnig dag i somras men har länge velat åka tillbaka för att ge det en chans till.

Halfway up Teapot Muntain trail@Jiufen, 2018

Jag, Tobias och Johanna körde en dagsutflykt från Hsinchu till Jiufen, ca 2,5h med buss enkelväg inräknat byten (definitivt görbart över en dag!). Det här är en av grejerna jag verkligen gillar med Taiwan, att allt är så tillgängligt. Man kan åka på dagsutflykter från den lilla industristaden Hsinchu, ta sig till miljöer som du normalt bara ser på film, för att sedan komma tillbaka samma kväll.

Just outside Jiufen @Taiwan, 2018

Nog är Taiwans västkust tätbefolkad, men du har samtidigt en sån närhet till naturen, vandringsleder, häftiga berg, vattenfall och sevärdheter som vi inte alls har på samma sätt i Sverige. Samtidigt som du har metropolet Taipei med alla moderniteter du kan tänka dig bara en kort bussfärd bort.

Keelung Mountain @Jiufen, 2018

Även när solen går ned visar bergsbyn Jiufen varför det kvalar in som en av de bästa utflykterna på hela Taiwan. För att inte nämna de livfulla gatorna kring Jiufen’s Old Street och de klassiska röda lyktorna som ger ett rött skimmer till hela stan.

View from the aforementioned restaurant @Jiufen, 2018

Jiufen Old Street @Taiwan, 2018

The two characters to the left spelling out Jiu-fen @Taiwan, 2018

Teapot Mountain in the background @Jiufen, 2018

On top the teapot @Teapot Mountain, 2018

“Kind of typical Taiwanese landscape” @Jiufen, 2018

Flying bug the size of a large butterfly @Jiufen, 2018

Hiker enjoying the view from Teapot Mountain @Jiufen, 2018

It’s still Taiwan, so expect to see scooters! @Jiufen, 2018

Small coastal village @Northeast of Jiufen, 2018

En sak som är säker är att Taiwan lyfts fram oförskämt lite som potentiellt resmål hemma i Sverige. När senast träffade ni någon som föreslog att ni skulle åka hit? Aldrig, troligtvis. Jag tycker därför det är lite extra kul att lyfta fram de här smultronställena, som exempelvis Jiufen, och jag hoppas fler ska ta chansen att se vad denna magiska lilla ö har att erbjuda!

Erik, 28 maj 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *