Japan – Del 2: Hakuba Valley, Snow Monkey Park

Japanresan fortsätter. Denna gång for vi med nattbuss från Kyoto till Happo-one, en av de elva skidorterna som utgör Hakuba Valley. Skidåkningen i Japan är känd för att ha mycket puder, breda backar med lite folk och praktiskt taget inga liftköer. Med andra ord var våra förväntningar höga.

Utsikt från toppen @Happo-one, Hakuba

Vår vistelse i Happo-one började stabilt med en solig och riktigt härlig första skiddag. Dag två kom dessvärre regnet och satte stopp för vår hittills makalösa tur med vädret vilket tvingades oss att planera om.

Inte mycket som slår en dag som denna! @Happo-one, Hakuba

Mitt nya spirit animal @Snow Monkey Park

Dag tre fortsatte vi därför mot Jigokudani Snow Monkey Park strax utanför Nagano för att spana in en av Japans mest unika turistattraktioner; en park med japanska makaker som under vinterhalvåret badar i varma källor. Minst sagt ett av de sista ställen jag förväntade mig att apor skulle trivas på. Kul att se!

2km vandring till parken @Snow Monkey Park

Fotogeniska rackare det här @Snow Monkey Park

Är man turist så är man! @Snow Monkey Park

Efter besöket hos aporna for vi med buss mot Tokyo för att spendera ett par dagar i huvudstaden innan vi åker vidare mot varmare breddgrader sent nästa vecka.

Avslutar dagens något kortare inlägg härifrån Japan med två bilder jag tog från bussen på väg till Tokyo. Trots skymningen och det faktum att de togs med en mobilkamera genom ett fönster, vilket inte brukar vara en höjdarkombination, så blev det helt okej resultat.

Typisk bergssilhuett på väg till Tokyo @Japan, 2018

Färgstark solnedgång @Japan, 2018

Erik, 19 januari 2018

One comment on “Japan – Del 2: Hakuba Valley, Snow Monkey Park
  1. Paps says:

    Wov! Läckert!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *