På vift i Shuiyang Forest

Andra helgen i rad där hiking stod på schemat. Denna gången var det NCTU Mountain Club som var arrangör och vi var strax över 30 personer som sent på fredagkväll åkte mot Shuiyang Forest, ett naturområde i Alishan Township (mitten av Taiwan).

Med fullpackade ryggsäckar kom vi fram strax innan midnatt och hade då ett par timmars vandring i mörkret framför oss innan vi skulle komma fram till den första övernattningsplatsen. Unikt för just den här leden är att större delen av den så går man på en övergiven järnväg som naturen helt har tagit över.

Första natten spenderades under taket till vänster i bilden ovan.

Utsikt under lördagens frukost.

Vandring längs med järnvägen på lördag förmiddag.

Högt upp var det!

Flera grottor på vägen.

Slutdestinationen var Shuiyang Lake, en sjö om bildades under den förödande Jiji jordbävningen (1999). Träden som dog till följd av översvämmningen har blekts vita av solen och har blivit ett av de mer populära resmålen bland hiking-entusiaster på ön.

 

Erik, 22 november 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *