Öppningsevent och kräftskiva – check

Nu har det gått två veckor sedan mitt senaste inlägg. Kurserna har kommit igång på riktigt och likaså vår verksamhet på CITO-kontoret. I måndags hade vi ett öppningsevent på kontoret där vi berättade om vad vi gör och bjöd på lite svenska snacks.

I fredags var vi bjudna på kräftskiva i Taipei som arrangerades av Svenska Handelskammaren. Vi Chalmerister stod för toastning och underhållning medan handelskammaren löste mat, dryck och lokal. Kul att hålla svenska traditioner vid liv även här i Taiwan!

Precis som att terminen har dragit igång på riktigt så har även studentlivet gjort det. Det är lite mer amerikansk stil på hur det funkar här. På universitetet finns en mängd olika klubbar med olika teman. Det är inte riktigt som föreningar på Chalmers utan det är mer öppet för alla. Coffee Club, Mountain Climbing Club, Photography Club och Fire Dance Club är några exempel.

Kaffeklubben var särskilt kul och där visade det sig att jag var den enda utbytestudenten. Snacka om att man fick mycket blickar när man kom in och sa ”Hey, is this the coffee club?”. Det var jag och ~40 taiwaneser där, så de körde all information på kinesiska, men jag fick det mesta översatt under kvällen. Bra tillfälle att öva på kinesiskan också även om jag i nuläget bara snappar upp enstaka ord här och där.

Avslutningsvis så har jag laddat upp min presentationsfilm som jag var tvungen att göra första veckan för att få läsa en av mina kurser. Något osvenskt, men kul att se alla videos från de andra i klassen.

 

Erik, 4e oktober 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *