Sista veckan som backpacker – Halong Bay

Slutspurt av semestern
Norra Vietnam, känt bland annat för sina maffiga risfält i Sapa och de ~2000 kalkstensöarna som utgör Halong Bay. Flytande fiskebyar, pärl- och ostronfarmer. Det är mycket som gör att Halong Bay sticker ut som resmål.Precis som tusentals andra turister for vi med buss från huvudstaden Hanoi tidigt på morgonen för att fyra timmar senare anlända i Halong Bay’s hamn. Hamnen kryllade av båtar som skulle ut i bukten med turister på turer som kan vara så långa som en vecka. Vi nöjde oss med en natt och hann på den tiden med lite kayaking, pärlfarmsbesök, besökte grottan Sung Sot och gav squid fishing ett tappert försök. Det blev inga bläckfiskar denna gång men vi fick i alla fall en häftig kväll med imponerande vyer.

Nu bär det åter av mot Taiwan för att välja kurser och gå på orientation day innan terminen drar igång på riktigt den 11 september.

 

Erik, 1 september 2017

One comment on “Sista veckan som backpacker – Halong Bay
  1. Paps says:

    Skönt att du för familjetraditionen vidare och försöker fiska där det går.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *