Första andetaget under vatten

Att andas under vatten är minst sagt surrealistiskt

Efter ett par intensiva dagar på Scuba Nation i södra Kambodja (Sihanoukville) så är man nu certifierad PADI Open Water Diver. Jag har alltid tyckt att det här med dykning verkat lite skrämmande och det har inte legat så högt på ToDo-listan. Men så här i efterhand är jag verkligen glad att jag gjorde det.

Det är svårt att beskriva känslan när man tar sitt första andetag under vattenytan. Skräckblandad förtjusning minst sagt. Men när man lär sig slappna av så är det verkligen en helt unik upplevelse. Tack till vår italienska instruktör Jacopo som introducerade oss till övriga 71% av jorden! Will do again.

På grund av dåligt väder (regnperiod här!) så blev det tyvärr ingen tur till öarna utanför Sihanoukville utan vi for istället vidare mot huvudstaden Phnom Penh. Två dagar, ett par monument senare och ett besök på Kambodjas enda romdestilleri (Samai rum) så känner jag att jag sett det jag vill här i huvudstaden och det är dags att åka vidare tlll Vietnam.

Maten här i Kambodja kom aldrig upp i nivå med maten i Taiwan men nu hoppas jag på Vietnam istället.

 

Erik, 16 augusti 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *