Leka Tomb Raider i Kambodja

Siem Reap, Kambodja – Ruinstaden Angkor

Då kan man checka av att ha besökt världens sjunde underverk, Angkor Wat, världens största religiösa monument. Precis som väldigt många andra turister for vi dit 4:30 på morgonen för att kunna spana in soluppgången. Riktigt ballt!

Angkor var Khmer-imperiets huvudstad och var under 1100-talet världens största stad(!). Viss restaurering förekom men i det stora hela var allt öppet för oss som turister att spana in. Fick definitivt lite Tomb Raider- och Indiana Jones-vibes av att springa runt i ruinerna en hel dag (Tomb Raider från 2001 spelades delvis in här!). Definitivt att rekommendera för den som gillar klassiska äventyrsfilmer.

Senare ikväll far vi vidare med nattbuss söderut mot Sihanoukville för att dyka och kolla in de tropiska öarna utanför Kambodjas kust. Återkommer med update om detta!

 

Erik, 7 augusti 2017

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *